”Mikä sulki suun runoilta?”


Runolaulu on vuosisatojen ajan rytmittänyt ihmisten elämää Ilomantsissa. Kalevalamittainen runolaulu näytteli tärkeää osaa niin elämän taitekohdissa kuin tavallisessa arjessa. Runolaulun perintö näkyy nykypäivässä yllättävilläkin tavoilla. Runolaulu on kartta suomalaisen ihmisen mielenmaisemaan.

Teemaopastuksessa Runonlaulun jäljillä sukelletaan syvälle runonlaulun monivivahteiseen maailmaan, käyttötarkoituksiin ja kielikuviin. Kierroksella eläydytään nuorison hauskanpitoon, karhu-uskomuksiin, ikuiseen ikävään ja loitsujen mystiseen maailmaan. Osallistava ja elämyksellinen opastus tapahtuu Runonlaulajan pirtissä ja Luontopirtti Mesikässä. Teemaopastus on sovellettavissa eri-ikäisille.


Hinta: 70€ ryhmä ja 6€/hlö
Voimassaoloaika: erikseen tilattaessa oppaan saatavuuden mukaan
Ryhmäkoko: Minimi 10 henk.
Ohjelman kesto: 1 tunti

Ohjelmakuvaus:

Ryhmä saapuu Parppeinvaaran Runokylään, jossa opas on heitä vastaanottamassa Runonlaulajan pirtissä. Teemaopastus alkaa Runonlaulajan pirtistä, josta siirrytään Luontopirtti Mesikkään. Opastukseen sisältyy toiminnallisuutta, pelejä ja tanssia sekä laulua. Runonlaulun jäljillä- kierroksen lähtökohta on ilomantsilainen runonlaulu ja kierroksen muoto on keskusteleva. Teemaopastuksen hintaan sisältyy pääsymaksu Runokylään, johon on mahdollisuus tutustua opastuksen jälkeen. Mahdollisuus tuliaisostoksiin museokauppa Parppeinpuodissa. Teemaopastuksen oppaana toimii musiikkipedagogi Reetta-Mari Kellokoski.


Ohjelmaan on lisämaksusta mahdollista liittää:

  • kantelemusiikkituokio Runonlaulajan pirtissä
  • nykykarjalainen pitoateria Ravintola Parppeinpirtillä