×

Change Language

FI EN DE
×
×

Minä ja eläinkunta

Karoliina Ahvenaisen taidetta

Karoliina Ahvenainen on kotoisin Kontiolahdelta ja vuonna 2020 valmistunut ammattikuvataiteilijaksi LAB-ammattikorkeakoulusta. Ahvenainen kävi armeijan Kainuun prikaatissa 2021–2022, ja on sotilasarvoltaan sotilaspoliisialiupseeri. Hän erikoistui armeijassa sotakoiraosastoon. Armeijan jälkeen alkoivat avoimen yliopiston opinnot sekä suunta kohti taiteen korkeampia koulutuksia ja itsensä kehittämistä taiteessa.

Ahvenaisen teoksissa esiintyy vahvasti eläinkunta, fantasia, kokemukset ja tunteet. Häntä on lapsesta saakka kiinnostanut eläimet, luonto ja erityisesti taide, ja näin nämä kolme aihetta yhdistyvät toisiinsa. Eläinkunnan, luonnon rakkaus sekä tapahtumat välittyvät taiteen ääriviivoihin.

Minä ja eläinkunta-taidenäyttelyssä Ahvenaisella on esillä monipuolisesti taidegrafiikan menetelmin tehtyä taidetta, kuten viivasyövytystä, carborundum-grafiikkaa sekä haastavaa taidegrafiikan menetelmää; kivilitografiaa. Taidegrafiikan vedokset ovat vuosilta 2016–2020, jotka syntyivät tuotteliaasti opiskeluaikoina. Ensimmäiset taidegrafiikan vedokset hän pääsi vedostamaan Joutsenon opistossa vuonna 2016–2017.

Ahvenainen taitaa monella tyylillä kaikki taiteen tekniikat, kuten maalauksen, piirtämisen, digitaalitaiteen sekä veistämisen. Vapaa-ajallaan hän valokuvaa, editoi videoita ja luo taidevideoita YouTube-kanavalleen nimeltään Karoliina A. Tilaustöitä hän tekee aiheesta, tyylistä ja materiaalista riippumatta, kuten logokuvituksia, muotokuvia lemmikeistä sekä tatuointisuunnitelmia tai vaikkapa käsitöitä.

 

Ahvenaisen löytää sosiaalisen median kautta:

Facebook: KA ARTS

LinkedIn: Karoliina Ahvenainen

Instagram: ka.arts96.

ArtStation: Karoliina Ahvenainen

Teoskuva: Hyväksyntä