×

Change Language

FI EN DE
×
×

Vaaralla avaralla

Tuuli Meriläisen taidetta

Vieraillessaan Parppeinvaaralla suurimman vaikutuksen Tuuli Meriläiseen teki tilan tuntu. Siksi hänen näyttelynsä teosten teemaksi nousi avaruuden tuntu, keskittyen erityisesti pilviin ja taivaan eri väreihin. Lisäksi teosten joukossa näkyy myös Tuuli Meriläisen taiteelle tunnusomaisia herkkiä eläinhahmoja. Maalaukset Meriläinen toteuttaa koivuvanerille, jossa puun kuviointi jää osittain näkyviin.

Tuuli Meriläinen valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta Imatralta vuonna 2015, jonka jälkeen hän asettui työskentelemään kotikaupunkiinsa Lieksaan. Taide ja maalaaminen ovat olleet osa Tuulin elämää lapsuudesta lähtien. Hän inspiroituu luonnosta, eläimistä ja maisemista sekä itse maalaamisesta.

”Annan sattumalle varaa tehdä yllättäviä elementtejä teoksiini. Vaikka mietin aiheita jo valmiiksi asti, niin työhuoneella maalatessani ne silti muuttuvat ja innostun testailemaan muuta kuin mitä suunnittelin.”

Tuulin maalauksissa esittävät luontoelementit yhdistyvät herkkiin, mutta dynaamisiin väripintoihin. Akryylivärien ohella hän käyttää teoksissaan tehostemaaleja, pigmenttejä, sabluunamaalausta sekä kollaasitekniikkaa. Perinteisen kangaspohjan lisäksi hän maalaa vanerilevyille hyödyntäen puun pintakuvioita.

Näyttely on avoinna 3.6.-31.8.2021 museon aukioloaikoina.