Lataa
×

Change Language

FI EN DE
×
×

Tapahtumat 2021

Tapahtumia pitkin vuotta

Tapahtumat 2021

 

7.6.- 15.8.2021 Kesäkauden takuulähtöiset yleisöopastukset Runokylän sisäänpääsymaksun hinnalla

  • Runonlaulajan pirtissä: päivittäin klo 15.00. Kesto noin 30-40 minuuttia.

Opastus sisältää elävää kantelemusiikkia sekä tarinoita karjalaisesta ja ilomantsilaisesta runolauluperinteestä ja muusta elämänmenosta. Museon muut tapahtumat voivat aiheuttaa muutoksia opastusten ajankohtaan.

  • Rajakenraalin majassa: ke, pe ja la klo 11.30. Kesto noin 30 minuuttia.

Opastus sisältää Rajakenraali Erkki Johannes Raappanan henkilön ja Rajakenraalin majan esittelyä.

 

Su 20.6.2021 Kanteleleirin päätöskonsertti

Klo 14.00  Runoin kanteleleirin päätöskonsertti. Leirin osallistujien esityksistä koostuva päätöskonsertti esitetään Runonlaulajan pirtissä tai runokylän ulkolavalla.

Museon pääsymaksun hinnalla, leiriläisille ilmainen.

 

Vaaraviikko 5.7.-10.7.2021

Ma 5.7.2021 klo 12-17 Rajakenraali Raappanan päivä

Klo 12.00 Esitelmä: Matti Kallio ja Jorma Ikonen esittelevät teosta "Veikko Määttäsen talvisota". Pääsylippu 15 euroa, veteraanit ilmaiseksi. Esitelmätilaisuus järjestetään Runonlaulajan pirtissä. Tilaan mahtuu vain 30 henkilöä, joten varaathan lippusi ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen parppei@ilomantsinmuseot.fi tai puhelimitse numerosta 050 3758787.

Klo 14.00 Trio Sissipartio esiintyy Parppeinvaaran runokylässä. Ohjelmassa sotavuosien iskelmähittejä iltapäivätanssien säestykseksi.

Klo 15.00 Raappanan majan esittely, esittelijänä sotakamreeri Rauno Suhonen. Sisältyy tapahtuman pääsymaksuun. Raappanan majan esittelyyn mahtuu samanaikaisesti vain 15 henkilöä, esittelyitä järjestetään tarvittaessa useampia. Varmista paikkasi varaamalla liput ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen parppei@ilomantsinmuseot.fi.

Molempiin esitelmiin pääsee samalla 15 euron lipulla (7-15-vuotiaat lapset 8 euroa). Lippu sisältää sisäänpääsyn museon näyttelyihin ja Raappanan majan esittelyyn sekä kahvituksen ravintola Parppeinpirtissä.

Huomaathan, että sisätiloihin mahtuu vain rajoitettu määrä ihmisiä. Varmista oma paikkasi tilaisuudessa varaamalla lippusi ennakkoon sähköpostitse osoitteessa parppei@ilomantsinmuseot.fi tai puhelimitse numerosta 050 3758787.

 

Ti 6.7. Murteen ja runon vaara

Sukella syvälle runouden maailmaan! Oletko kenties kansanrunouden, murrerunouden tai nykyrunouden ystävä? Vai etsitkö vielä omaa mielipidettäsi runoudesta? Haluatko kokeilla omia siipiäsi runoilijana vai annatko muiden runoratsujen viedä sinut mukanaan?

Klo 11.00-18.00 Non stop-runoklinikat runoaitoissa innokkaiden runoilijoiden ohjauksessa

Klo 12.00 Runotyöpaja lapsille ja koko perheelle

Klo 12.45 Runotuokio runoilijan seurassa

Klo 13.00 Luova runotyöpaja kaiken ikäisille ja tasoisille pöytälaatikkorunoilijoille

Klo 13.45 Runotuokio runoilijan seurassa

Klo 14.00 Murrerunotyöpaja, kaikki murteet ja kielet käyttöön!

Klo 14.45 Runotuokio runoilijan seurassa

Klo 15.00 Runolaulutyöpaja

Klo 15.45 Runotuokio runoilijan seurassa

Klo 16.45 Runotuokio runoilijan seurassa

Klo 17.30 Itkuvirsityöpaja

Kaikkiin työpajoihin pääsee museon pääsymaksun hinnalla tai Museokortilla.

Huomaathan, että sisätiloihin mahtuu vain rajoitettu määrä ihmisiä. Varmista oma paikkasi tilaisuudessa varaamalla lippusi ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen parppei@ilomantsinmuseot.fi.

 

Ke 7.7. Pikkuvaara

Klo 11.00 Amanuenssin vartti. Tutustuminen karhumytologiaan ja karhuun liittyviin perinteisiin Luontopirtti Mesikässä. Museon pääsymaksun hinnalla.

Klo 12.30 Kanteletyöpaja koko perheelle. Museon pääsymaksun hinnalla.

Klo 14.00 Esitelmä: Puhujana kulttuurintutkija Laura Jetsu aiheenaan karjalainen kuoleman kulttuuri. Runonlaulajan pirtti.

Museon pääsymaksun hinnalla.

Klo 15.30 Amanuenssin vartti. Tutustuminen karhumytologiaan ja karhuun liittyviin perinteisiin Luontopirtti Mesikässä. Museon pääsymaksun hinnalla.

Klo 16.00 Kanteletyöpaja koko perheelle. Museon pääsymaksun hinnalla.

 

To 8.7. Kuvataidevaara

Pohjoiskarjalaiset vaaramaisemat ovat innoittaneet aikojen saatossa monia suomalaisia eturivin taiteilijoita Eero Järnefeltistä Pekka Haloseen. Tule osaksi vaaramaisemista hurmaantunutta taiteilijajoukkoa ja juhlista kanssamme Suomen kuvataiteen päivää Parppeinvaaralla!

Oletko kenties harjaantunut kuvataiteen ystävä tai tekijä? Vai onko se vielä sinulle täysin tuntematon taidemuoto? Haluatko kokeilla omia siipiäsi taiteilijana vai annatko muiden taiteentekijöiden tehdä työt puolestasi ja haluat vain nauttia lopputuloksesta? Löysi sittent itsesi mainitusta joukosta tai jäit sen ulkopuolelle, tule mukaan nauttimaan taiteen tunnelmasta vaaramaisemassa! Minkäänlaista ennakko-osaamista ei vaadita.

Joukko maakunnan omia taiteilijoita saapuu Parppeinvaaralle juhlistamaan kanssamme Suomen kuvataiteen päivää. Päivän aikana yleisön on mahdollista päästä luomaan itse oma vaaramaisema taidetyöpajoissamme sekä nauttimaan muiden taiteilijoiden teoksista. 

Klo 11.00 alkaen maisemamaalausta Parppeinvaaralla

Klo 13.00 improvisaatiotaidetta kanteleen säestyksellä

Klo 15.00-16.30 Iltapäivänäyttely kokoaa yhteen päivän teokset

Klo 11.00-18.00 Runokylän Pop up -ateljee: Tapaa taiteilijoita kahdessa sukupolvessa. Parppeinvaaran runokylän kesän taiteilija Tuuli Meriläinen työskentelee pop up -ateljeessaan äitinsä, taiteilija Suvi Komsan kanssa

Ravintola Parppeinpirtin piknik-kori takaa kokonaisvaltaisen taide-elämyksen.

Ota mukaan omat maalausvälineesi tai osta ne meiltä.

Tapahtumapäivään pääsee osallistumaan museon pääsymaksun hinnalla. Lisämaksusta taiteilijantarvikkeet sekä ravintola Parppeinpirtin piknik-kori.

 

Pe 9.7. Runolauluvaara

Klo 12.00 Esitelmätilaisuus, Liisa Matveinen: Itkuvirret

Klo 14.00 Runolauluworkshop, ohjaajana Liisa Matveinen

Klo 15.30 Koko perheen runolaulutyöpaja

Klo 17.00 Konsertti: Duo Liisa & Tellu konsertoivat. Kansanmusiikin pioneerit Liisa Matveinen ja Tellu Turkka esittävät omaa ja sovittavat vanhaa, eritoten lauluja runonlaulajista parhaimmilta. Ohjelmassa runonlaulun klassikoita ja uudempia sovituksia

Klo 18.00-22.00 (23.00) Parppein terassi-iltamat, Ravintola Parppeinpirtti

Tapahtumapäivän yhteislippu 15 euroa (7-15-vuotiaille lapsille 8 euroa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi ) sisältää osallistumisen päivän työpajoihin, esitelmiin ja konsertteihin sekä sisäänpääsyn museon näyttelyihin.

 

La 10.7. Kalevalainen kesävaara

Klo 12.30 Kanteleopastus ilomantsilaiseen runolauluperinteeseen

Klo 15.00 Konsertti: Kansanlaulukuoro. Ilomantsin oma kansanlaulukuoro esittää ilomantsilaisten runonlaulajien runoja ja loitsuja. 

Klo 17.00 Soiva luento: Tutkija Dalva Lamminmäki ja muusikko Katja Malinen luovat äänimaailmallisen luennon, jonka avulla kuulija uppoutuu syvälle suomalaiseen kansanparannuksen perinteeseen. Esityspaikkana Runonlaulajan pirtti. Museon pääsymaksun hinnalla. Osallistujamäärä max 30 henkilöä, ennakkovaraukset osoitteeseen parppei@ilomantsinmuseot.fi.

Runokylä avoinna klo 19.30 saakka.

Klo 20.00 Kalevalainen runonlausuntatilaisuus Ravintola Parppeinpirtillä. Pääsymaksu 20 euroa (sisältää myös klo 21.00 alkavien Kalevala-jatkojen lippun, saatavilla myös lippu+keittiön tarkkaan valikoidut herkkupalat ennakkotilauksesta 38 euroa)

Klo 21.00 kalevala-jatkot: Zäpämmät duon konsertti Ravintola Parppeinpirtissä. Zäpämmät on kahden naisen duo, jonka luonteessa on vähän kainoa kesätyttöä mutta myös rohkeasti paasaavaa naista. Marjo Smolander ja Pauliina Kauppila innostuivat erilaisista tavoista lähestyä omia instrumenttejaan ja omaa ääntään ja niin sai äänensä kuuluville Zäpämmät. Marjo soittimenaan suomalainen konserttikantele ja Pauliina soittimenaan eksoottinen lyömäsoitinarsenaali sekä molempien laulu johdattavat kuulijan kauniiden ja rosoisten laulujen äärelle.

Zäpämmien ohjelmisto koostuu kappaleista, jotka soivat vahvasti suomalaisesta kansanmusiikista ammentaen ja yhdistyvät sangen persoonallisesti senegalilaisiin, malilaisiin, afro-kuubalaisiin ja flamencon musiikillisiin elementteihin.  Duo toimii elävänä esimerkkinä eksoottisista ja rajoja rikkovista soitinyhdistelmistä, soitinvalinnoista ja tavasta tehdä suomeksi laulettua musiikkia vahvasti maailmanmusiikillisin vaikuttein.

Lisätietoja esiintyjästä täältä.

Lippu 20 euroa tai lippu+keittiön tarkkaan valikoidut herkkupalat ennakkotilauksesta 38 euroa. Varaa liput herkkupaloineen viimeistään viikkoa ennen konserttia.

 

To 15.7.2021 Tupakonsertti: Äänimaisemia yhdessä luoden -musiikkituokio

Klo 18.00 Tupakonsertin musiikkituokiossa luodaan tunnelmia ja äänimaisemia ohjatusti käyttäen sekä ääntä että erilaisia epäsoittimia ja soittimia. Inspiraation lähteenä käytämme tarinoita, kuvia ja maalauksia. Osallistuminen ei edellytä musikaalisuutta! Tuokion ohjaa kansanmuusikko Katja Malinen. Musiikkituokio järjestetään Runonlaulajan pirtissä ja mukaan pääsee museon pääsymaksun hinnalla ja Museokortilla.

 

Su 18.7. 2021 Kyynelkanavat Ilomantsi 2021

Kyynelkanavat-tapahtuma Ilomantsissa 17.–19.7.2021, lisätietoja täällä.

Klo 14–16.30 Itkuvirsityöpaja Runonlaulajan pirtissä

Työpajassa yleisö pääsee osallistumaan äänellä itkemiseen Kyynelkanavat-taiteilijaryhmän opastuksella. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta eikä laulutaitoa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Klo 14–15 Johdanto omien itkuvirsien maailmaan
Klo 15–16.30 Työpaja Kyynelkanavat-taiteilijoiden johdolla

Työpajaan osallistuminen museon pääsylipun hinnalla.
Tapahtuman ilmoittautumislinkki avautuu täällä 14.6. Paikkoja rajoitetusti.


Klo 19.00 Kyynelkanavat-konsertti. Konsertti koostuu runolaulun ja itkuvirsien musiikillisista maisemista ja tarinoista.
Kyynelkanavat-taiteilijaryhmä Liisa Matveinen, Emmi Kuittinen ja Emilia Kallonen.

Liput 15/10 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi
Tapahtuman ilmoittautumislinkki avautuu ällä 14.6. Paikkoja rajoitetusti.

Liput 15 €/hlö.

Lisätietoja Kyynelkanavat -tapahtumasta täällä.

 

To 22.7.2021 Tupakonsertti: Tuvan täydeltä kanteleensoittajia

Klo 18.00 Joukko Ilomantsin omia kanteleensoittajia esiintyy yhdessä. Mukana kanteleensoiton opiskelijoita sekä kansalaisopiston kanteleryhmä. Luvassa kansanmusiikin riemujuhlaa!

Museon pääsymaksun hinnalla ja Museokortilla.

 

La 24.7.2021 Matelin päivä

Klo 20.30 Perinteistä Matelinpäivää juhlistetaan konsertilla Ravintola Parppeinpirtissä. Konsertin esiintyjänä ihastuttaa laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret sekä Nihkee Akka.

Laulukollektiivin musiikki pohjautuu yhtyeen luotsaajan, musiikin maisteri Sabrina Ljungbergin Kantelettaren runoihin luomiin sävellyksiin. Kyseessä on kokonaan uusi taidemuoto, jossa musiikkiin yhdistyy teatteri, tanssi, improvisointi ja kehorytmiikka. Ikiaikaisiin kansanrunoihin perustuvat laulut kertovat nuoren naisen elämästä – ajasta aikaan kasvukivut ja onnenaiheet ovat samanlaisia. Heittäytyvä ilmaisu, vahva läsnäolo ja draamallinen jännite ovat leimallisia yhtyeen esityksille.

Jonna "Nihkee Akka" Nummela on lavarunoilija, aktivisti ja sanatyöläinen, jolle runous on yhteiskunnan ovien potkimista sisään. Nihkee Akka on hallitseva Poetry Slamin Pohjoismaiden mestari. Nummelan anteeksipyytelemätöntä runoääntä on kuultu klubeilla ja festivaaleilla ympäri Suomen mm. Ruisrockissa, Bättre Folkissa ja Helsingin Juhlaviikoilla sekä Ylen "Runon Aika"-ohjelmassa.

Lisätietoja Sabrina ja Saarten tyttäret -yhtyeestä löydät täältä.

Lisätietoja Nihkeestä Akasta löydät täältä.

Liput 28 € tai lippu + keittiön tarkkaan valikoidut herkkupalat ennakkotilauksesta 45 €. Varaa liput herkkupaloineen viimeistään viikkoa ennen konserttia sähköpostitse osoitteesta parppei@ilomantsinmuseot.fi tai puhelimitse numerosta  050 375 8787.

 

To 29.7.2021 Tupakonsertti: Katriina Loisa

Klo 18.00 Runonlaulajan pirtin tupakonsertin esiintyjänä on Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva kansanlaulaja ja -muusikko. Konsertissa hän vie kuulijansa vanhan runoperinteen ja kantelesävelmien äärelle sekä uudempaan, aivan omaan sävelkieleensä. Museon pääsymaksun hinnalla ja Museokortilla.

 

Pe 30.7.2021 Karjalaisen elokuvan ilta

Klo 18.00 Työryhmä esittelee karjalankielisen Veneh -elokuvan sekä kertoo tekeillä olevasta Lindu -elokuvasta. Veneh -elokuvan näytös, kesto noin puoli tuntia.

Veneh, on runollinen kuvaus siirtymästä. Viime vuosisadan alun viitteelliseen karjalaiskylään sijoittuvassa elokuvassa nuoresta tytöstä tulee morsian ja hän valmistautuu jättämään kodin. Veneh kuvaa karjalaisia itkuhäitä, jotka tapahtuivat morsiamen kodissa. Niin kutsutut ilohäät pidettiin myöhemmin sulhasen kotona.  Etnografisen kuvauksen, draaman sekä musiikkivideon tyylilajeja yhdistelevä elokuva päivittää 1920-luvulla kuvatun Häidenvietto Karjalan runomailla -mykkäelokuvan ja puhaltaa I.K Inhan kuvista tutun karjalaismaiseman eloon. Elokuvassa käytetty kieli on livvinkarjalaa. Veneh on ensimmäinen karjalan kielellä toteutettu elokuva. 
 
Käsikirjoitus ja ohjaus JYRKI HAAPALA
Kuvaus TERO PUHA
Sävellys SAIJA TEIRIKANGAS
Päärooleissa HEIDI MIIKKI, KLAUDIA SINKKONEN ja MINNA KARTTUNEN

Elokuvanäytösten ohessa tarjotaan karjalaisia poppareita ja alkoholitonta kuohujuomaa. Pääsymaksu 25 €

Elokuvanäytökseen ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen parppei@ilomantsinmuseot.fi

Yhteislippu karjalaisen elokuvan iltaan, Karjalaiseen runotuokioon ja Loimolan voiman konserttiin 40€

 

Pe 30.7.2021 Karjalainen runotuokio

Klo 20.00 Karjalainen runotuokio ravintola Parppeinpirtissä. Esiintyjänä runonlaulun taitaja Lea Tajakka, jonka upea runonlaulanta vie aikojen taakse, ajan hämärän tuolle puolen.

Liput Karjalaiseen runotuokioon ja Loimolan Voiman konserttiin 20 €. Yhteislippu karjalaisen elokuvan iltaan, Karjalaiseen runotuokioon ja Loimolan voiman konserttiin 40€.

 

Pe 30.7.2021 Loimolan voima

Klo 21.00 karjalainen ilta jatkuu Loimolan voiman konsertilla Ravintola Parppeinpirtissä. Liput 20 €

Loimolan Voima on karjalankielini lofi-folk-yhtyveh, kumbazen juuret tullah erähien sugupolvien tagua Raja-Karjalas, Suistaman pogostal päi.
Karjalankielizet starinat noussah puoles toizeh rajua, tuonilmazis huomenenjälgizeh. Muuzikas kuuluu rakkahus luondoh da yksinkerdazeh elokseh. Pajatannan, domran da ukulelen joukkoh luupatah toičči ritmua da melodikua. Tagusnauholoin käyttö ei ole Loimolan Voimal vierasta, hos muuzikas hyövynnetäh dai pal'l'asta starinan säjessystä. Ykskai korgiel da leyhkiesti ei haihatella ni vouze. Iänimaizema on enämmäl kui korbimeččä, kudain on pandu butkiradion sydämeh.
 
Loimolan Voima on karjalankielinen lofi-folk -yhtye, jonka juuret ovat muutaman sukupolven takaa Raja-Karjalasta, Suistamon kirkonkylältä.
Karjalankieliset tarinat kumpuavat rajan tältä ja tuolta puolen, tuonpuoleisesta ylihuomiseen. Musiikissa kuuluu rakkaus luontoon ja yksinkertaiseen elämään. Laulun, domran ja ukulelen lisäksi luupataan toisinaan sekaan rytmejä ja melodicaa. Taustanauhojen käyttökään ei ole Loimolan Voimalle vierasta, vaikka toki myös alastonta tarinan säestämistä hyödynnetään. Korkealle ja trendikkäästi ei kuitenkaan liidellä. Äänimaisema on enemmänkin putkiradioon tuupatun korpimetsän kaltainen.

Liput 20 €. Yhteislippu karjalaisen elokuvan iltaan ja konserttiin 40€. Lippuvaraukset sähköpostitse osoitteeseen parppei@ilomantsinmuseot.fi

 

To 5.8.2021 Tupakonsertti: Kiira Parikka

Klo 18.00 Tupakonsertin esiintyjänä on helsinkiläisestä ilomantsilaistunut Kiira Parikka, joka esittää soolokonsertissaan muun muassa runo- ja kansanlauluja.

Museon pääsymaksun hinnalla sekä Museokortilla.

 

Pe 13.8.2021 Hetki muinaisuudessa: Havukkakallion salat raottuvat -seminaari.

Klo 17.30 Havukkakallion salat raottuvat Arkeologit Ville Laakso ja Jasse Tiilikkala kertovat viikonloppuna käynnistyvien arkeologisten kaivausten suunnitelmista ja siitä, mitä Havukkakalliosta nykytiedon valossa tiedetään. 

Lisäksi kuullaan Havukkakallio-hankkeen kuulumisia. 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestäjänä Osuuskunta Lumimuutos.

 

La 14.8.2021 Lastentapahtuma: Karhuja? Museokarhuja!

Klo 11.00-16.00 Karhuja? Museokarhuja! -lastentapahtuma Parppeinvaaran runokylässä. Lasten ja koko perheen toiminnallinen tapahtuma, joka sisältää karhuihin tutustumista, karhuhistoriaa, karhumusiikkia, karhuaskartelua ja
luovaa karhutoimintaa. Tapahtuma koostuu pienkohteista, joihin tutustutaan perhekunnittain. 

Klo 11.00-15.00 Ohjattua toimintaa karhuteemalla koko perheelle. Tervetuloa tutustumaan karhujen tarinoihin, sukeltamaan karhun myyttiseen menneisyyteen, etsimään karhujen kätkemiä viestejä sekä osallistumaan moneen muuhun hauskaan puuhaan, mitä Parppeinvaaran karhut ovat sinulle suunnitelleet.

Klo 15.00 Lastentapahtuma huipentuu sirkustyöpajaan runokylän ulkoalueella, kesto noin 60 min.
Työpajassa leikitään hauskoja lämmittelyleikkejä yhdessä, tehdään akrobatiaa ja pariakrobatiaa tatamilla, harjoitellaan jongleerausta ja tasapainoillaan. Välineinä työpajassa ovat jongleerauspallot, flower stick, poi ja slackline.

Sirkustyöpajassa aikuiset harjoittelevat yhdessä lasten kanssa. Alle 10- vuotiaat voivat osallistua työpajaan aikuisen seurassa. Suositusikäraja 4+. Ei yläikärajaa! Työpajan ohjaa sirkusohjaaja
Tarja Matikainen. Aiempaa sirkuskokemusta ei tarvita!

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuma on osa Karhufestivaalin ohjelmaa. Muut karhufestivaalien tapahtumat löydät täältä.

 

Ke 20.10. Maisemapäivä Parppeinvaaralla  —  Rajaton ja avoin

Kansainvälisenä maisemapäivänä 2021 teemana on rajaton ja avoin. Parppeinvaaralla syvennytään karjalaiseen vaaramaisemaan. Tervetuloa matkalle maisemaan!

OHJELMA
Luento-osuus Runonlaulajan pirtillä
9:30 Kahvit ja ohrapiiroot

10:00 Avaussanat

Tervetulotoivotus, Mitä maisema merkitsee ravintolayrittäjälle, Marjo Niiranen, Ravintola Parppeinpirtti
Tervehdyspuheenvuoro, Kulttuurimaiseman merkitys, Tuija Mikkonen, Ympäristöministeriö

10:20 Parppeinvaaran historiaa – Rajaton ja avoin, Ulla Vartiainen, Ilomantsin Museosäätiö
10:40 Maiseman tuotteistaminen, Päivi Jokinen, MKN maisemapalvelut, ProAgria Itä-Suomi
Siirtyminen maastoon
11-12:30 Maisemakävely Parppeinvaaralla
Maisemakävelyllä kuullaan mm.

  • Vaara-Karjalan maisemapiirteet, Päivi Jokinen, MKN maisemapalvelut
  • Maisemapelto, Joonas Potkonen, Kumpulan tila/Kuuksenvaaran konepalvelut
  • Maiseman matkailullinen arvo, Eero Tuomisto, Ilomantsin matkailuyhdistys
  • Maisema ja kulttuuri, Heidi Koponen, Ilomantsin Museosäätiö

12:30 Siirtyminen Ravintola Parppeinpirtille

Keskustelua: Mikä on avointen maisemien tulevaisuus?
Lounas

Ilmoittaudu viimeistään 18.10. osoitteessa: https://link.webropol.com/s/maisema
Mukaan otetaan max. 35 osallistujaa. Tilaisuus on osallistujille maksuton.
Lisätiedot: tanja.airaksinen@msl.fi/045 120 4259 tai paivi.jokinen@maajakotitalousnaiset.fi/040 301 2409
Tilaisuuden järjestää yhteistyössä Ilomantsin museosäätiö, Ilomantsin matkailuyhdistys, Ravintola Parppeinpirtti, Kumpulan tila/Kuuksenvaaran konepalvelut ja Yhteinen ympäristö -elinvoimaa ympäristöstä -hanke.

 

Su 28.11.2021 Ekumeeninen adventin avaus

Adventtiajan alkua juhlistetaan perinteisellä Ekumeenisella adventin avauksella sunnuntaina 28.11.2021.
Klo 14.30 Lähtö Ilomantsin liikuntahallilta kynttiläkulkueena kuntoportaita pitkin Parppeinvaaralle. Varaathan mukaasi oman kynttilälyhdyn.
Ekumeeninen hartaushetki Parppeinvaaran runokylässä Luontopirtti Mesikän edustalla.
Hartaushetken jälkeen puurotarjoilu Ravintola Parppeinpirtissä.
Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!
Järjestäjinä Ilomantsin evankelis-luterilainen seurakunta, Ilomantsin ortodoksinen kappeliseurakunta, Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsin museosäätiö, Ilomantsin kalevalaiset ry, IIomantsin liikuntatoimi